Persoonlijke kenmerken

Fysiek sterk

Ik ben heb een goede conditie en uithoudingsvermogen, en kan ik mijn lichaam pushen tot grenzen en die eventueel verleggen. Ik heb mijn hele leven gesport en daar heb ik dit dan ook aan te danken. Lenig ben ik wat minder. Ik heb nooit getraind op lenigheid tot een jaar terug. Toen begon ik met vaker stretchen om mezelf wat soepeler te maken. Ook heb ik dus een goed bewustzijn over mijn lichaam. Ik kan veel lichaamsdelen apart van elkaar bewegen zonder dat de rest meebeweegt. Ik weet wat voor effect of gevoel het oproept wanneer ik een bepaalde beweging maak. Ik ken mijn lichaam, en kan er goed mee werken. Ik heb dus een goede bewegingstechniek.

Goed in elementair spel en tekstbehandeling

Qua techniek ben ik sterk in elementair spel en tekstbehandeling. Ik ken mijn teksten altijd van binnen en buiten met elke betekenis die eraan vast te knopen valt. Daardoor is mijn tekstbehandeling vaak goed, ik weet wat ik wil zeggen met elke zin. Maar doordat ik mijn tekst goed ken, hoef ik er niet over na te denken en kan ik dus aan andere dingen denken. Bijvoorbeeld het bewust zijn van mijn lichaam, maar ook nadenken over wat mijn personage zou denken. Echt de gedachtes denken die hij of zij zou denken. Op die manier verbeterd mijn elementair ook ontzettend.

Doorzettingsvermogen

Mijn doorzettingsvermogen is ontzettend goed. Dat is iets anders dan uithoudingsvermogen en conditie volgens mij. Doorzettingsvermogen is wat je nodig hebt als je conditie op is. Als je echt niet meer door kan en bijna neervalt van vermoeidheid. Als je dan tegen jezelf kan zeggen: “Motherfucker, je moet nu doorgaan.” En je gaat dan door, dan heb je een goed doorzettingsvermogen.

Intelligent en slim

Intelligentie is wat je weet, je kennis. Slimheid is hoe je die intelligentie toepast. Slim kunnen spelen is belangrijk. Je moet bijvoorbeeld goed weten in een improvisatie wanneer je iets wel of niet moet toegeven. Je moet als acteur je personage in de problemen brengen en die dan als personage proberen op te lossen maar als acteur weer zorgen dat dat niet lukt. Veel nadenken, er gebeurt veel in je hoofd tijdens spelen. Als je al die dingen in je hoofd kan controleren en slim kan gebruiken, is dat een goede kwaliteit. Hier ben ik op zich ook wel goed in. Af en toe heb ik nog moeite in een improvisatie om te weten wanneer ik iets moet toegeven en wanneer niet. Maar dat leer ik ook steeds beter te doen onder leiding van bijvoorbeeld Yorick Zwart.